INGREDIENSER:
- 250 g hindbær, friske eller frosne
- 3 3/4 dl sukkerlage (se grundopskrift)
- 1 stang vanilje
- 2 citroner, saften af
- 1/2 liter vand
- 500 g sukker
- 1/2 vanilje, flækket og kornene skrabet ud
1) Kom vand, sukker og vanilje og stang i en gryde, og varm, til det bobler. Så hælder du det hele over i en bøtte med låg og lader sen stå, til den er halvkold. Det der med låget er altså vigtigt, så den ikke fordamper så meget.
2) Har i lige været på hindbærrov i (nabo)haven, så lad vær med at skylle bærrene, men tjek dem lige for små dyr. Kom hindbær og sukker i en blender, og lade det blive til rød sovs. Si sovsen over i en skål.
3) Kom citronsaft i sovsen, og rør rundt. Dæk skålen med film, det der irriterende gennemsigtige stads som filtre for vildt. Stil skålen i køleskabet, til sovsen er helt kold.
4) frys sorbeten i en ismaskine. Eller kom den i en bøtte og stil den i fryseren. Efter en times tid tager du den ud og pisker i den og stiller den tilbage i fryseren. Efter en times tid tager du den ud og pisker i den igen igen og stiller den tilbage i fryseren . Og så er den nok ved at være klar.
Håber at i kan lide den<3
Knus os<3<3
Ingen kommentarer:
Send en kommentar